Jong cellotalent presenteert eindexamen programma

Met dit concert presenteert de jonge celliste Anne-Linde Visser haar in maart 2018 te spelen eindexamenprogramma bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Op het programma staan onder meer de zesde cello suite (piccolo cello) van Joh.Seb. Bach; de Sonate i in a van S.Lanzetti en Sonate 5 in G van Pieter Hellendaal.
Anne-Linde Visser (1992) studeert barokcello bij Lucia Swarts aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Het Erasmus-programma gaf haar de mogelijkheid om een jaar aan de Royal Academy of Music in Londen the studeren. Daar studeerde ze naast barokcello ook viola da gamba bij Jonathan Manson.
Anne-Linde speelt onder andere bij Ars Musica, het Dutch Baroque Orchestra en de Laurenscantorij. Ze is ‘young Bach fellow’ bij de Nederlandse Bachvereniging en maakt deel uit van het Theresia Youth Baroque Orchestra (Italië).
Daarnaast maakt zij deel uit van het Castello Consort, een ensemble dat zich specialiseert in 17de eeuwse muziek. Met dit ensemble speelde Anne-Linde op meerdere internationale festivals: Internationale Handel-Festspiele Gottingen (Deutsland), BRQ festival Vantaa (Finland) en het Beverley Early Music Festival (Engeland).
Anne-linde VisserAnne-Linde bespeelt een Saksische piccolo cello (eind 18de eeuw) en een Henry Jay barokcello (ca. 1750).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s